Nieuws

Cor Voet B.V. gaat voor FSSC 22000 certificering!

Waarom overstappen naar het FSSC 22000 certificaat?

Voedselveiligheid heeft altijd voorop gestaan in onze bedrijfsvoering. Omdat ons huidige HACCP-certificaat per 1 januari 2021 niet meer verlengd kan worden en wij ons niveau op het gebied van voedselveiligheid nog verder willen verhogen, zijn wij al enige tijd druk bezig om ons voedselveiligheidssysteem door te ontwikkelen voor het verkrijgen van het FSSC 22000 certificaat. Dit certificaat wordt uitgegeven door de Stichting Certificatie Voedselveiligheid (SCV), is gebaseerd op de internationale ISO 22000 norm en wordt wereldwijd (GFSI) erkend.

Wat betekent dit voor onze klanten?

Het FSSC 22000 certificaat is wereldwijd geaccepteerd, GFSI-erkend en geeft u zekerheid dat wij binnen alle facetten van ons bedrijf ervoor zorgen dat wij voedselveilige producten leveren die te allen tijde voldoen aan de geldende wet- & regelgeving maar uiteraard ook aan de eisen en wensen van onze afnemers. Het is niet alleen een erkenning dat wij voldoen aan de hoogste normen gesteld aan voedselveiligheid in de keten, maar ook dat wij actief rekening houden met onze belanghebbenden, hun verwachtingen, aanwezige risico’s, kansen in de markt en dat wij waar mogelijk op elk gebied continue zullen blijven verbeteren.

Voortgang van de audit?

Alle voorbereidingen voor de audit zijn getroffen. Procedures, documenten en instructies zijn herschreven of toegevoegd. Trainingen zijn gevolgd en gegeven. Het wachten is nu op de certificeringsaudit, die binnenkort volgt. Vanzelfsprekend houden wij u op de hoogte van het resultaat van deze audit en zijn ervan overtuigd dat wij op korte termijn het FSSC 22000:2018 certificaat zullen ontvangen.

Heeft u vragen? Neem contact met ons op.